Υπηρεσίες

Προσφέρεται μια σύνθετη ψυχοθεραπεία, βασισμένη στις ανάγκες του κάθε ατόμου, είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως, ώστε με σωστή συνεργασία να φτάσει στη λύση του προβλήματός του και να επιτύχει τη θεραπεία του.

Οι Υπηρεσίες που προσφέρονται είναι οι εξής:

Αντιμετώπιση Νευρωτικών , Ψυχωσικών Διαταραχών, Ψυχοσωματικών Συμπτωμάτων

Η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση σε δυσλειτουργικές καταστάσεις όπως κρίσεις πανικού, αγχώδης διαταραχή, ιδεοψυχαναγκασμοί κ.α δραστηριοποιείται από τον Κλινικό Ψυχολόγο στην ατομική ψυχοθεραπεία, ώστε ο θεραπευόμενος να επεξεργασθεί το ψυχολογικό του τραύμα και να επιτευχθεί μια αρμονική λειτουργική ζωή.

Αντιμετώπιση Κρίσεων Πανικού

Διερευνώντας τους λόγους της κρίσης πανικού και μετά την διάγνωση, εφαρμόζονται ειδικές τεχνικές και μέθοδοι, επιτυγχάνοντας έτσι την θεραπεία.
Σε πολλές περιπτώσεις, οι κρίσεις πανικού υποδηλώνουν κάτι άλλο, που δεν είναι συνειδητό, το οποίο θα χρειαστεί να εντοπιστεί στη θεραπεία και το άτομο να μπορέσει να το διαχειριστεί επιτυχώς.

Συμβουλευτική Γονέων

Η νυχτερινή ενούρηση, ο τραυλισμός, οι φοβίες, οι ανασφάλειες (κυρίως στα παιδιά), αλλά και η παραβατική συμπεριφορά (κυρίως στους εφήβους), συχνά αιφνιδιάζουν και προβληματίζουν τους γονείς, οι οποίοι δεν γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Έτσι, με τη σωστή καθοδήγηση, τη συζήτηση πάνω σε καθημερινά συμβάντα, καθώς και μέσα από τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά τους, εντοπίζουμε τα προβλήματα των παιδιών, και σε συνεργασία με τους γονείς στοχεύουμε στη επίλυση τους,έτσι ώστε να επανέλθουν σε μια φυσιολογική καθημερινότητα.

Playtherapy (Παιγνιοθεραπεία)

Με παγκοσμίως αναγνωρισμένα τεστ και παιχνίδια ειδικά διαμορφωμένα για παιδιά, επιτυγχάνεται η επαναφορά του παιδιού σε μια φυσιολογική ροή. Μέσω της Παιγνιοθεραπείας, το παιδί βοηθιέται να αντιμετωπίσει τυχόν συμπτώματα που έχει, αφού πρώτα ο Κλινικός Ψυχολόγος και Παιδοψυχολόγος εντοπίσει με ειδικές δοκιμασίες τη ψυχολογική δυσλειτουργία, ώστε να μπορέσει να τη θεραπεύσει. Μέσω του παιχνιδιού το παιδί εκφράζεται, έτσι ο παιδοψυχολόγος μπορεί να εντοπίσει τις τυχόν φοβίες, ανασφάλειες, και αποκλίνουσες συμπεριφορές.
Γίνεται χρήση τόσο απλών όσο και ειδικά διαμορφωμένων παιχνιδιών. Ο παιδοψυχολόγος έχει την ικανότητα, μέσω ενός απλού παιχνιδιού, να εντοπίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί, καθώς και τις πτυχές του χαρακτήρα του που χρειάζονται ενίσχυση. Μέσω αυτής της διαδικασίας, αλλά και με την άρτια συνεργασία και τη συμβολή των γονέων, ο παιδοψυχολόγος επιτυγχάνει την ολική θεραπεία του προβλήματος.

Συμβουλευτική Ζεύγους

Οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι συχνά πολύπλοκες και πολλές φορές  δημιουργούνται προβλήματα, τα οποία είτε οξύνονται σε βάθος χρόνου, είτε οδηγούν σε επώδυνες καταστάσεις ανάμεσα στο ζευγάρι, ακόμα και στη διάλυση της σχέσης.
Στόχος είναι, οι δύο σύντροφοι να μιλήσουν για τα προβλήματά τους ανοιχτά σε ένα ασφαλές περιβάλλον, καθώς και για τα προσωπικά βιώματα του καθενός, που ενδέχεται να μεταφέρουν υποσυνείδητα, τις άσχημες εμπειρίες στην σχέση.

Με την ειλικρινή επικοινωνία, την ακριβή ανάλυση, και την εμβάθυνση στην μεταξύ τους επαφή, το ζευγάρι τελικά καταφέρνει να λύσει ακόμα και τα πιο δύσκολα προβλήματα που δυσχεραίνουν τη σχέση του, και να επανέλθει σε μια συμφιλιωτική κατάσταση, όπου μπορεί να ζει ποιοτικά χωρίς τα εμπόδια του παρελθόντος.
Κατά την διάρκεια της συμβουλευτικής μαθαίνει το ζευγάρι, να βλέπει τι το προβληματίζει σε σχέση με τον εαυτό του και το ταίρι του και να αποκτά το θάρρος να εκφράζεται ανοιχτά χωρίς περιστροφές και υπονοούμενα.

Καλέστε σήμερα

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να κανονίσουμε την επόμενη μας συνάντηση

Κύλιση προς τα επάνω