Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Γερμανία, στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού τότε Βερολίνου, και ολοκλήρωσε αυτές τις σπουδές με μια έρευνα πάνω στα ψυχοσωματικά συμπτώματα. Στη συνέχεια έκανε εξειδίκευση στην Παιγνιοθεραπεία (Play- therapy) και στην Ψυχοθεραπεία Εφήβων, ενώ είχε ήδη κάνει την πρακτική της σε Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Βερολίνου, πάνω σε παιδιά και σε εφήβους.

Αργότερα, ξεκίνησε και δεύτερη ειδικότητα πάνω στη Gestalt Therapy (μορφολογική θεραπεία) για ενήλικες, που διήρκησε τέσσερα χρόνια, στο Heel Institute στο Βερολίνο. Μετά τις σπουδές της στο Heel Institute, ασχολήθηκε και με άλλες βασικές κατευθύνσεις, όπως η ψυχανάλυση, η οικογενειακή θεραπεία, η γνωσιακή θεραπεία, η συστημική θεραπεία, και η συμβουλευτική ζεύγους και γονέων. Το 1992 απέκτησε τον τίτλο της πιστοποιημένης Κλινικής Ψυχολόγου και Ψυχοθεραπεύτριας, κερδίζοντας έτσι την είσοδό της ως επίσημο μέλος στον αναγνωρισμένο σύλλογο για όλη τη Γερμανία, δηλαδή στον Επαγγελματικό Σύνδεσμο Γερμανών Ψυχολόγων (BDP) – Γερμανική Ακαδημία Ψυχολόγων, καταφέρνοντας με τις εμπεριστατωμένες γνώσεις της και τη χρόνια εμπειρία της να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην άμεση θεραπεία ασθενών, αποκτώντας έτσι μια θέση στους Κλινικούς Ψυχολόγους του Γερμανικού Κράτους.

Το 2016 απέκτησε τον επίσημο τίτλο “Registered EuroPsy Psychologist”, μια Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση στην Ψυχολογία, μέσω του European Federation of Psychologists’ Associations (EFPA).

Η προσφορά μιας σύνθετης ψυχοθεραπείας, συνδυάζει κατοχυρωμένες τεχνικές και μεθόδους που είναι αποδεδειγμένο ότι λειτουργούν, προσαρμόζοντάς τες αναλόγως με το άτομο και το πρόβλημα που έχει.

Επαγγελματική Εμπειρία:

Το 1983 ξεκίνησε την πρακτική της στην Πανεπιστημιακή Κλινική Charlottenburg, στο Βερολίνο. Αργότερα, εργάστηκε και ως Ειδική Συνεργάτης στον Τομέα των Ψυχοσωματικών Διαταραχών και Εξειδικευμένης ατομικής Συμβουλευτικής, στο Διακονικό Ίδρυμα Βερολίνου, Τμήμα Ψυχολογικής Συμβουλευτικής με το Πρόγραμμα «Το Σπίτι». Παράλληλα, εργάστηκε στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας του Κρατιδίου του Βερολίνου, εφαρμόζοντας ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά και σε εφήβους με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), καθώς και συμβουλευτική στους γονείς των παιδιών αυτών.
Από το 1988 έως το 1996, και έχοντας αποκτήσει τον τίτλο της Κλινικής Ψυχολόγου και Ψυχοθεραπεύτριας, εργάστηκε στο Διακονικό Ίδρυμα Βερολίνου (Diakonisches Werk) ως Επιβλέπων Ψυχολόγος (Supervisor) στους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Κοινωνικούς Παιδαγωγούς, κάνοντας Ψυχολογική Συμβουλευτική σε Έλληνες, τόσο σε ατομική όσο και σε ομαδική ψυχοθεραπεία.
Παράλληλα, από το 1988 έως το 1996 εργάστηκε και στην Πανεπιστημιακή Κλινική Charlottenburg, στην Ένωση Ψυχοθεραπευτών του Kreuzberg (Βερολίνο) ως Παιδοψυχοθεραπεύτρια.

Από το 1996 μέχρι και σήμερα διατηρεί δικό της γραφείο, αναλαμβάνοντας παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Επιπλέον, από το 1997 έως το 2004, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ήταν Συντονίστρια Ψυχολόγος της περιοχής της Κορινθίας, λειτουργώντας, μέσω του Προγράμματος της Ε.Ε. και του Υπουργείου Παιδείας “Ενσωμάτωση των Τσιγγανοπαίδων” στο Εκπαιδευτικό Σύστημα, ως Επόπτρια στα σχολεία.
Συντηρεί συνεχή επαφή με τις επίκαιρες εξελίξεις της επιστήμης της και συμμετέχει σε workshops, σεμινάρια, συνέδρια, και διαλέξεις.

Ενδεικτικά, μερικά από αυτά που ήταν και εισηγήτρια:
– «Προβλήματα Αγωγής, Υγείας, και Διαπολιτισμικής Ταυτότητας», (Κύκλος Διαλέξεων) – Κέντρο Ελληνίδων Γυναικών και Παιδιών «Το Σπίτι» – Εισηγήτρια
– «Διαταραχή μετά από Ψυχοτραυματικό Στρες και Τρόποι Ψυχολογικής Αντιμετώπισης» – Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, Αθήνα
– «Συστημική Συμβουλευτική και Εμψύχωση στον Εργασιακό Χώρο» – Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης, Αθήνα
– «Πρώιμη Προσκόλληση και Ανάπτυξη Προσωπικότητας: Γεφυρώνοντας την Ψυχοθεραπεία με την Νευροεπιστήμη» – Ευρωπαϊκό Συνέδριο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας.
– «Δραματοθερεπεία & Παιγνιοθεραπεία: Σύγχρονες Θεραπευτικές Αναπαραστάσεις»
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (Ε.Δ.Π.Ε.) Χαροκόπειο Παν/μιο, Αθήνα.
– «26ο Συμπόσιο της Ομάδας Ειδικών στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία, Potsdam, Γερμανία, Γερμανική Εταιρεία Ψυχολογίας.
– «Επικοινωνία και Διάλογος σε Παιδιά και σε Εφήβους», (Πολιτιστική Ημερίδα).

Καλέστε σήμερα

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να κανονίσουμε την επόμενη μας συνάντηση

Κύλιση προς τα επάνω